Het realiseren van leer- en ontwikkelambities? Het organiseren van interventies en de inzet van verschillende leervormen? Tja, klinkt goed, maar wat is dat dan? Hieronder lees je meer over de diversiteit van onze projecten die wij eerder uitvoerden.

We ontwikkelden en faciliteerden een interne training voor circa 100 uitvoerders van een internationaal bedrijf in de infrastructuur. Daarbij werkten deelnemers aan financiƫle rapportages, ziekteverzuim, communicatie, maar ook aan de eigen motivatie. Voor dat laatste schakelde we een olympisch bokskampioen in.

We maakten voor verschillende bedrijven en organisaties Explanimations. Dat zijn branded 2D-animaties van ongeveer 2 a 3 minuten. Daarbij wordt een complex probleem, nieuw concept of andere werkwijze kort en krachtig uitgelegd.

We begeleidden een QHSE professional 1-op-1 zodat deze persoon sterker zijn rol kan vervullen. Omdat wij van BATS! natuurlijk niet overal goed in kunnen zijn, schakelde we ook een coach in waarmee deze professional werkte aan krachtiger communiceren.

We faciliteren regelmatig een Serious Game over faalkosten voor een brancheorganisatie. Al spelenderwijs ervaren de deelnemers dat faalkosten vaak ontstaan door een gebrek aan communicatie en krijgen ze handvaten mee naar huis waarmee communicatie een stuk makkelijker gaat.

We ontwikkelden en faciliteerden een interne training voor de teamleiders en ‘meewerkende voormannen’ van een fabrikant van verpakkingsmaterialen. Daarbij gingen de deelnemers aan de slag met ‘leidinggeven zonder formele macht’ en gesprekstechnieken. En trainen betekent vooral DOEN, dus met een trainingsacteur is er direct meters gemaakt.

We ontwikkelden en faciliteerden een interne training voor de auditorpool van een internationale dienstverlener voor gasturbines. Natuurlijk gaat dat over ISO-normkennis, maar ook over social skills zoals het respectvol interviewen, draaigedrag en ‘rookgordijnen’ herkennen en het stellen van vragen.

We ontwikkelden voor een sport- en leefstijlbedrijf een programma voor persoonlijke ontwikkeling van teamleiders. Door middel van het gezamenlijk definiĆ«ren van competenties en bijbehorend gedrag is er nu een ’taal’ waarmee men makkelijk spreekt over ontwikkeling van social skills.

We organiseren voor een internationale afvalverwerker elk kwartaal een onboardingdag voor nieuwe medewerkers. Natuurlijk is dat naast leuk ook zinvol, want we halen informatie op bijvoorbeeld over de ervaren veiligheid of de beleving van de Employer Branding.

We maakten voor een opleidingsinstituut een serie van 6 trainingen gericht op social skills en leidinggeven. Uitvoerders in de infra kunnen bijvoorbeeld kennismaken met wat er bij komt kijken als je start met leidinggeven, oefenen met assertiviteit op het werk.

Bij al deze projecten proberen we – als het even kan – weg te blijven van saaie vergaderruimtes, ellenlange powerpoint-presentaties of hoorcollege’s van treurige talking heads. Je herkent een project van BATS! aan beweging en afwisseling. Zo werken we vaak samen met fijne professionals die een bijeenkomst meer impact geven.

Deel dit, bijvoorbeeld met een collega of je HR-manager: