MicroLearning

Een nog veel te weinig toegepast medium voor instructies is video. Nog steeds staan (digitale) kasten vol met handboeken en procedures in tekstvorm. Vaak vooral bedoeld als ‘cover your ass‘ (‘…hij kon het weten, we hadden hem de procedure toegestuurd hoor!…’). Wil je dat medewerkers echt goed geïnstrueerd aan het werk gaan, werk dan met BATS! aan je eigen MicroLearnings.

MicroLearnings zijn bite-sized video-instructies die niet langer duren dan drie minuten. De eigen experts van jouw bedrijf leggen in zo’n korte instructie precies uit wat je moet weten over 1 onderwerp.

Het leuke is dat jouw team de video’s zelf maakt, gewoon met de smartphone. Het hoeven namelijk geen Award Winning Hollywood-producties te worden.

De MicroLearnings zijn vervolgens makkelijk oproepbaar voor de gebruikers. Zo hebben zij just-in-time precies de informatie die zij nodig hebben om in-1-keer-goed en veilig te werken. En dat zonder bergen met papieren instructies door te akkeren!

De voordelen van MicroLearning beperken zich niet alleen tot korte, effectieve leermomenten. Ook als laag-geletterdheid een rol speelt in jouw bedrijf kun je medewerkers toch voorzien van heldere ‘how-to instructies’.

Jouw set aan MicroLearnings kan ook worden opgenomen in het BATS! online trainingsplatform. Daarmee heb je jouw eigen afgeschermde online trainingsplek die altijd en overal beschikbaar is. Ideaal voor pre- en onboarding van nieuwe medewerkers.

MicroLearnings werken het beste in de volgende situaties:

  • repetitieve activiteiten waarbij instructies noodzakelijk of wenselijk zijn
  • veel personeelswisselingen
  • personeel voor wie laag-geletterdheid een rol kan spelen
  • onmiddellijk inzicht in locaties (bijv. kritische bedieningsknoppen)

Voorbeelden van ideaal gebruik van MicroLearnings

  • (Projectmatige) veiligheidsinstructies
  • Pre- en onboarding van nieuwe medewerkers
  • Instructies voor het gebruik (bijv. het gebruik van gereedschap en apparatuur of het onderhoud van faciliteiten)
  • Interne korte berichten, bijvoorbeeld een bericht van de CEO.

Ben je benieuwd hoe MicroLearning in jouw organisatie kan worden ingezet? Stuur BATS! een berichtje of bel ons. Contactgegevens vind je hier.

Deel dit, bijvoorbeeld met een collega of je HR-manager: